A HD klíma tökéletes választás azoknak, akik most először szánták rá magukat, hogy légkondicionálót vásároljanak, viszont azok sem fognak csalódni, akik a korábbi on/off rendszerű gépezetüket szeretnék lecserélni az inverteres technológiára. A HD klíma ugyanis valódi multifunkciós szerkezet, amely nem kizárólag a nyári időszak magas hőmérséklete, hanem akár a téli hónapok fagyossága idején is egyaránt eszményien alkalmazható.

De mégis mit fejez ki az előbb felvetett inverteres technológia? Dióhéjban összegezve egy olyasforma struktúrát, amelyik részben lakályosabbá változtatja a otthonát, másik oldalról megközelítve energiatakarékos üzemeltetésének köszönhetően, segít pénzt megtakarítani az jövőben. A szokásos készülékekkel ellentétben ugyanis a légkondicionáló nem kapcsol ki-be a nap folyamán, ehelyett remekül és jellemezően kis árfelvétel mellett funkcionál, amivel nem csak energiát spórol meg, hanem a zörejszintet is minimalizálja. Azonkívül, a masina nehézség nélkül igénybe vehető és igen hasznavehető ráfordításcsökkentő funkciókkal egyaránt bír, így példának okáért beprogramozhatja a ki- és bekapcsolási idejét, hogy abban az esetben amikor senki sem tartózkodik otthon, ne üzemeljen indokolatlanul. Mindezek közösen azt váltják ki, hogy a régebbi on/off elgondoláson üzemelő klímákhoz képest éves szinten akár 40-50%-os spórolást is elérhet a készülékkel, amely elsősorban akkor jelenik meg kirívóan, hogyha gyakran alkalmazza a klímát.

Ehhez minden alkalom adott, mert a HD klíma nem pusztán a nyári melegség idején remek partner, hanem olyankor is, amikor a hűtés helyett a fűtés funkcióra van igény. A tavaszi-őszi gyors időjárás módosulások korában pár perc alatt  kellemes hőmérsékletűvé teheti a hajlékát, ellentétben a megszokott radiátoros felépítésekkel, amelyeknek rendszerint több órába telik, mire a elvárt hőmérsékletre melegítenek fel. Télen pedig egészen -15 Celsius fokig jó hatásfokkal alkalmazható a gép, amely hosszabb távon jutányosabb fenntartási kiadásokkal rendelkezik, mint a gázfűtéses berendezések.

Egy klíma vonatkozásában értelemszerűen a hűtési és fűtési teljesítőképesség folyamán további összetevőket szintén kívánatos méltányolni. Rendkívül sokan hallottak például arról, hogy a légkondi a helységekben „szét tudja fújni” a baktériumokat, sőt az ekcémások, allergiások részére egyáltalán nem célszerű az használatuk. A Hd klíma tervezésénél éppen ezen álláspontokat is szem előtt tartotta a készítő, ekképpen a masina nagyon hatékony antibakteriális szűrőbevonattal van ellátva, ami mindamellett, hogy közömbösíti a nem kívánatos szagokat, tudja sterilizálni a levegőt azzal, hogy megköti, illetve megsemmisíti a bacilusokat. Valamint, a gép el van látva párátlanító funkcióval is, melynek köszönhetően a hőfok módosítása nélkül ugyancsak beállítható az ideális páratartalom, ilyen módon akadályt képezve a penészgombák elszaporodásának.

Az önműködő légterelésre képes HD klíma egyéb gyakorlati üzemmódja az éjszakai és a turbó funkció. Utóbbi működésbe hozásával lerövidíthető a fűtési-hűtési idő, ami akkor feltűnően célszerű, ha példának okáért hazaérkezve sürgősen kívánna elvárt hőfokot elérni a helységeiben. A tervezésnél arra is ügyeltek, hogy ez az üzemmód ne kívánja a kézi irányítást, így amennyiben a klíma elérte az óhajtott hőmérsékletet, a turbó funkció automatikusan kikapcsol. Említést érdemel az is, hogy a készülék mellett az esetleges áramkimaradások sem okozhatnak kellemetlen meglepetéseket, hiszen a rendszer – amint lehet – automatikusan újraindul a korábbi beállítások szerint.

A HD klíma így tipikusan az a légkondicionáló, amely minden évszakban képes kiszolgálni a család igényeit, miközben energiatakarékos működésének hála még pénzt is spórolhat a használatával!