Híreink

Mi az a legionella?

2021.10.06 19:23
gutiklima
Mi az a legionella?
A legionella, más néven légiós betegség, mely a Legionella baktérium belélegzése után alakul ki, klímatisztítás révén megelőzhető.

 

A betegség 1976 óta ismeretes, amikor egy csoport egykori légiós egyszerre betegedett meg egy veteránszervezet gyűlése után (innen származik az elnevezés). A vizsgálat kimutatta, hogy a megbetegedéseket a klímarendszerben található baktérium okozta. A csoport tagjai közül többen belehaltak a tüdőgyulladásba, melyet a baktérium okozott. Akkoriban még nem voltak tisztában a klímatisztítás jelentőségével.
Bár a fentieket olvasva ez igen távolinak tűnik, ennek ellenére a Legionella baktérium egy mindenütt jelen lévő organizmus. Hazánkban évente több száz eset fordul elő, melyek többsége kifejezetten a klímatisztítás elhanyagolásából ered. A légiós betegség nem csak tüdőgyulladást, de emésztőrendszeri és idegrendszeri megbetegedést is okozhat, és olykor halálos kimenetelű lehet. Ebből világosan látható, hogy mennyire fontos a rendszeres klímatisztítás.

olcsobbat.hu cetelem_hu A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.