Híreink

2021.10.08 20:22
gutiklima
2019.06.08 09:31
gutiklima
Mi az a COP, SCOP érték?

Mi az a COP, SCOP érték és miért fontosak?

2020.10.07 19:24
gutiklima
 Norvég fűtőpanelek jellemzői !

A norvég fűtőpanelek főbb, közös jellemzői:

 

2021.10.06 19:23
gutiklima
Mi az a legionella?
A legionella, más néven légiós betegség, mely a Legionella baktérium belélegzése után alakul ki, klímatisztítás révén megelőzhető.

 

Hova és hogyan szereljük fel az elektromos fűtőpaneleket?

Elhelyezés

A fűtőpanel ideális esetben az ablak alatti függőleges falra kerüljön, úgy hogy a fűtőpanel alja a  padlótól 10-15 cm magasságban legyen, ugyanis általában ez az adott helység leghűvösebb pontja.
Amennyiben máshová van csak lehetőség a fűtőpanelt elhelyezni tekintettel kell lenni arra, hogy a helyiségben lévő ablakon/ablakokon besütő nap ne érje a fűtőpanelt, mert felmelegedve nem a valós hőmérséklet szerint fog működni.
Esztétikai vagy bármely egyéb okból lehet a készüléket magasabbra is helyezni, de ekkor figyelembe kell venni, hogy a termosztáton magasabb hőfok beállítása szükséges a kívánt hőmérséklet eléréséhez. A meleg levegő felfelé száll, ezért minél magasabban van a fűtőpanel az adott helységben annál melegebbet érzékel.
A javasolt minimális és maximális magasság 5 és 50 cm.

A fűtőpanelek kizárólag vízszintesen elhelyezve használhatóak. Függőleges felszerelés esetén a készülékből nem tud kiáramlani a meleg levegő, és ezáltal túlmelegszik. Függőleges felhelyezésük TILOS!

A bútorokat (pl. kanapé) úgy célszerű elhelyezni, hogy a levegő megfelelő áramlásához minél több szabad terület legyen a készülék előtt (legalább 10 cm) és felett (legalább 50 cm). Minél több a szabad terület előttük annál hatékonyabban tudnak működni.
A készülékek teljesen falhoz tolt asztal alá történő elhelyezését nem javasoljuk.

Ha több elektromos fűtőpanellel fűtünk egy helyiséget, akkor lehetőség szerint helyezzük a paneleket minél messzebb egymástól a megfelelő hőérzet elérése érdekében. Ha ez nem lehetséges, a készülékek elhelyezhetők egymás mellé is, minimum 5 cm távolságra.

A fűtőpanelek tartólábra is helyezhetők, amit külön kell megvásárolni a fűtőpanelekhez. A tartólábakat nem tartalmazza a csomagolás. A tartólábak használatánál figyelembe kell venni, hogy a fűtőpanel ugyanúgy egy adott helyiség légterének kifűtésére méretezett, ne használja nagyobb helyiségben!

 

olcsobbat.hu cetelem_hu A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.